top of page

Ons aanbod danslessen is zeer veelzijdig. Peuter/Kleuter dans, (Klassiek) Ballet, Modern, Hip-Hop en Streetdance. Van peuters tot volwassenen. Houding & techniek staan centraal, een ervaring waar je een leven lang de vruchten van zal plukken. Leeftijden zijn bij ons indicatief, wij kijken naar ervaring en de ontwikkeling van het individu.

Peuter / Kleuter Dans

leeftijdsindicatie: 2 - 4 jaar - wij kijken altijd naar het individu.

Een uur op een speelse manier de beginselen van dans en bewegen bijbrengen. Improviseren en bewegen op muziek spelen een grote rol. De motorische vaardigheden worden geoefend door enkelvoudige opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderwereld. De kinderen leren zich te concentreren, opdrachten uit te voeren en te luisteren naar de muziek. Ze leren omgaan met hun eigen lichaam, de medeleerlingen en de ruimte om zich heen.

Kinder, Basis & Klassiek Ballet

leeftijdsindicatie: 4+ jaar - wij kijken altijd naar het individu.

De Kinder lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van het kind. De ballettechniek wordt stapsgewijs aangeleerd; zo precies en correct mogelijk. Er wordt steeds voortgeborduurd op het geleerde om een degelijke basis op te bouwen. Dat is evenzeer van belang voor leerlingen die verder gaan in het dansvak als voor amateur-leerlingen. De lessen zijn opgebouwd uit oefeningen op de grond, aan de barre, voor de spiegel en door de zaal. Zeker bij de jongere leerlingen werken we ook met improvisatieopdrachten. Dansplezier en discipline gaan hand in hand in onze kinderlessen. De kinderen die interesse hebben kunnen meerdere lessen volgen waardoor hun niveau gelijkmatig omhoog zal gaan.

Kinder Ballet vloeit over in Klassiek en Basis Ballet. Hier is niet direct een leeftijd aan te plakken. Wij kijken puur naar de individuele ontwikkeling van het kind. Na de basisscholing afgerond te hebben bij STUDIO 7 is het mogelijk dat een leerling spitzenles krijgt. Dit kan enkel wanneer de leerling minimaal twee lessen per week volgt. Dit geschiedt altijd in overleg met ouders (i.v.m. fysieke belasting). Onze klassieke basisscholing biedt een uitstekende basis voor een professionele (internationale) beroepsopleiding.

Moderne Dans

Moderne dans is heel vrij en expressief. Het gaat uit van de natuurlijke bewegingen van het lichaam. Zwaaien, draaien, springen en rollen! In deze les besteden we aandacht aan de algemene dansvorming, techniek oefeningen en basispassen. We werken aan dynamiek verschillen, spanning en ontspanning, ruimte gebruik en samenwerking. Oftewel: een les voor alle leeftijden waarin je je dansgevoel heerlijk ontwikkelt naast de technische elementen! Wij werken aan verschillende stijlen van Moderne Dans.

Streetdance & Hip Hop

leeftijdsindicatie Streetdance: 6+ jaar - leeftijdsindicatie Hip Hop: 15+ jaar - wij kijken altijd naar het individu.

Streetdance is een stoere dansstijl, die niet op een dansschool is ontwikkeld, maar gewoon op straat en in de clubs. Het vindt zijn oorsprong in de achterstandswijken in New York. Vanaf de jaren ‘90 werd streetdance ook veel gebruikt door bekende artiesten.  Misschien wel meer dan bij andere dansstijlen, draait bij streetdance om het contact tussen jou en je mededansers. Je doet het samen: de support en aanmoedigen binnen je groep is erg belangrijk. De bewegingen die in onze streetdance lessen terugkomen zijn bouncy en luchtig. Er wordt gelet op houding en conditie. Maar vergeet niet dat streetdance is dans van de straat is. Streetdance is dus een dansstijl zonder regels!

Onze Hip Hop vloeit voort uit de Streetdance lessen. Hiphop dance is een streetdance stijl wat op hiphop muziek wordt gedanst. Hiphop is meer dan dans, het is een cultuur, een beweging. Het is een kunst met onder andere rapmuziek, graffiti, beatboxen en eigen fashion. Hiphop is een stijl met geschiedenis, maar blijft actueel. Verschillende hiphop stijlen zijn Breaking (Breakdance), Locking en Popping. Wat hiphop onderscheidt van andere stijlen is dat het van oorsprong freestyle gedanst wordt. De dansers improviseerden of bedachten ter plekke moves of danspassen. Elke les is verassend, uitdagend en vooral heel leuk.

DANS

Vraag een proefles aan

Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op per WhatsApp.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

FullSizeRender 5.jpg
bottom of page