1/3

PowerPlate

 

De Power Plate is een fitnessapparaat dat vele mogelijkheden biedt. Spierversterking, stofwisselingsverbetering, revalidatie, bloedsomloopverbetering, ververbranding en tevens massage van de spieren.

 

De Power Plate geeft trilling waarbij mechanische energie wordt overgedragen op het menselijk lichaam. Het is een veelzijdige en effectieve trainingsmethode die wetenschappelijk beter onderbouwd is dan vele andere trainingsmethoden. Het meest opvallende voordeel is, dat de trainingsduur 3 maal 10 minuten per week bedraagt en het effect te vergelijken is met 2,5 uur intensieve krachttraining.

 

De mechanische prikkel veroorzaakt een onbewuste rekreflex welke afhankelijk van de ingestelde frequentie 30-50 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is dat de spieren continue zeer hard aanspannen. Dit is te vergelijken met een maximale aanspanning van een spier met het verschil dat de aanspanning onbewust is, veel langer volgehouden kan worden en dat hierbij 100% van alle motorunits, c.q. spiervezels, actief zijn.

 

De effecten zijn onder andere: 

 

  1. Maximale aanspanning van spiervezels

  2. Toename van flexibiliteit, kracht en snelheid

  3. Versneld herstel van spieren

  4. Verbetering van de doorbloeding

  5. Verbetering van de huidstructuur

  6. Versterking van het botweefsel en pijndemping

 

Power Plate kan dus gezien worden als een opzienbarende trainingsmethode met toepassingen voor zowel de amateur- als de topsporter, revalidatie patiënten en mensen met klachten aan het bewegingsapparaat.

STUDIO 7

ROCKANJE

  • Facebook
  • Instagram

Vragen?

Stuur ons een WhatsApp

0613875001