Combi Workout

 

Deze effectieve allround les biedt voor ieder wat wils. Denk hierbij aan: Step workout een Bodypump workout of een Crossfit circuit training en meer ..... Werk aan je conditie en kracht iedere les weer. Het aantal deelnemers bij de Combi Workout is bepalend, of er een Step workout een Bodypump workout of een Crossfit circuit training gegeven wordt.

Step workout

 

Step workout is een eenvoudige atletische freestyle workout met een hoog fun gehalte. Op meeslepende muziek stap je in de Step workout bij Studio 7 op en af van een verstelbare step. Enkele effecten die je van een Step workout kunt verwachten is dat je billen, buik en benen strakker worden. Verder verhoog je met de Step workout je conditie en krijg je meer kracht in je boven en onderlichaam. Tijdens de Step workout worden ook andere spierverstevigende oefeningen gedaan.

 

Bodypump workout

 

De Bodypump workout is een vorm van aerobics waarbij je op muziek alle spieren onderhanden neemt met behulp van gewichten en halters (barbell). De nadruk ligt op krachttraining. Bij krachttraining zet je vetten om in spieren, doe je aan spierversterking en raak je overtollige pondjes kwijt. Omdat bij de Bodypump workout het verbranden van energie het belangrijkst is, wordt deze workout ook wel 'the fastest way to get in shape' genoemd.

Crossfit circuit training

 

Crossfit circuit training bestaat uit constant gevarieerde, functionele bewegingen uitgevoerd op een hoge intensiteit. Met functionele bewegingen bedoelen we oefeningen die betrekking hebben op bewegingspatronen uit het dagelijks leven zoals zitten, tillen, bukken, springen, rennen, trekken, duwen, klimmen etc. Hierbij wordt gebruik gemaakt van oa. een power rope, kettlebell, springtouw, barbells, speedladder, fitness bal, power bal, dumbells, etc. die in een circuit vorm door middel van een timer in korte tijdseenheden worden uitgevoerd. De hoge intensiteit ontstaat door de korte tijdsperiode van de oefening in het circuit waarbij wij niet alleen je bewegingen sterker maken maar we constant veranderen van één beweging naar het andere met weinig tot geen rust er tussen. Dit bouwt het cardiovasculaire, cardiorespiratoire en spieruithoudingvermogen op. We streven ernaart om alle fysieke eigenschappen van het lichaam te trainen.

 

 

Trainen tijdens de vakantieperiode:

 

Er zijn geen zaallessen tijdens de door ons aangehouden schoolvakanties. Wel kunnen wij onze Club7members (zie abonnementsvormen) de service verlenen om tijdens de schoolvakanties gebruik te maken van onze fitness afdeling. Deze ruimte is tijdens de vakantieperiode altijd geopend. Voor verdere informatie kunt u bij de docent(e) terecht.

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het lesrooster voor de lestijden.