1/2

Klassiek Ballet voor volwassenen

 

Ballet is een manier om je te uiten, met behulp van muziek en dans in plaats van woorden, het bestaat uit bewegingspatronen die in de loop der eeuwen zijn ontstaan, en deze stijl wordt aangeduld als klassiek. Veel mensen leren ballettechnieken puur voor hun plezier, om gracieus beheerst en gezond bezig te zijn. Alle bewegingen van het klassieke ballet bestaan in wezen uit (samengestelde) verbindingen tussen vaste posities, richtingen en lichaamshoudingen. Één van meest opvallende kenmerken van de klassieke ballettechniek is wel, dat gedanst wordt met naar buiten gedraaide benen. De lessen zijn niet leeftijd gebonden.

Wat is een klassieke balletles?

Alle lessen, ongeacht het niveau, hebben ongeveer dezelfde opbouw. Ze beginnen met oefeningen aan de barre, gevolgd door oefeningen au milieu (oefeningen in het midden van de zaal). Ze eindigen met sprongen, draaien en looppassen. Je begint met een beginners les. De docente gaat zo staan dat iedereen haar kan zien hoe een pas wordt gemaakt en gaat dan de zaal rond om de bewegingen van de leerlingen te corrigeren.

 

Wat leer je van deze lessen?

Je zult leren hoe je een juiste houding inneemt en deze ook te behouden. Het ontwikkelen van lichaamsbesef (hoe het lichaam beweegt), wat het kan en wat nog niet zo goed kan. Je leert klassieke vaktermen en ook de basis van de klassieke techniek. Je leert in verschillende elementen; tijd, kracht en ruimte te bewegen. Dus snel en langzaam, met veel spanning en weinig, groot en klein, hoog en laag en alle kanten op; voor, achter, links, rechts, diagonaal etc. Ook leer je als een groep samen te dansen. Er wordt aan mimiek, lichaamstaal, muzikaliteit en ook creativiteit gewerkt.

 

Kleding en haardracht:

Zwart ballet pak, roze maillot en roze balletschoenen (linnen of leer), eventueel een vestje en beenwarmers of wollen pak. Het haar moet uit het gezicht zijn en mag niet in je nek hangen, i.v.m. je houding die heel goed gezien moet worden. Je kan ook een haarband indoen als je haar te kort is voor een knotje.

 

Spitzen:

Wij werken alleen op spitzen met meisjes boven de 11 jaar, die al van jongs af aan op ballet zitten en minstens twee lessen per week volgen, ( en dan nog in overleg met de ouders).

 

Bekijk het lesrooster voor de lestijden.

 

Trainen tijdens de vakantieperiode:

Er zijn geen zaallessen tijdens de door ons aangehouden schoolvakanties. Wel kunnen wij onze Club7members (zie abonnementsvormen) de service verlenen om tijdens de schoolvakanties gebruik te maken van onze fitness afdeling. Deze ruimte is tijdens de vakantieperiode altijd geopend. Voor verdere informatie kunt u bij de docent(e) terecht.