BALLET

LESTIJDEN

Maandagen

18:00 - 19:00      vanaf 11 jaar

Donderdagen

16:00 - 17:00      4 tot 7 jaar 

17:00 - 18:00      8 tot 12 jaar

Vrijdagen

16:00 - 17:00      4 tot 9 jaar

17:00 - 18:00      9 tot 21 jaar

18:00 - 19:00      vanaf 14 jaar

Ballet

 

Al 36 jaar verzorgt Studio 7 met veel liefde en plezier klassiek balletlessen voor jong (en oud). Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met ballet, stimuleert het hun spier- en lichaamsbewustzijn en brengt het hun de (sport-)discipline bij.

Naast balletpasjes, -oefeningen en houdingsleer, besteden wij ook aandacht aan 'leren doceren'. Door het creëeren van lesmomenten kunnen leerlingen oefenen met het uitleggen en demonstreren van pasjes en oefeningen. Door de jaren heen hebben wij onze leerlingen de mogelijkheid gegeven om te groeien tot interne docenten en hier genieten wij sinds jaar en dag volop van!

Onze lessen worden verzorgd door vak- en praktijkspecialisten.

Vanaf ongeveer 4 - 6.

Vanaf vier jaar wordt er begonnen met algemene dansvorming. 

Tijdens dit kinderballet-uur wordt er gewerkt aan de basistechnieken van klassiek ballet. Het speels aanleren van dansplezier, coördinatie, muzikaliteit, discipline en een goede houding staat voorop. Dit alles wordt gegeven op een leuke speelse manier in vorm van oefeningen, spellen en thema’s. Er is veel aandacht voor de lichamelijk ontwikkeling en het sociaal omgaan met elkaar.De Kinderballet les is voor dansertjes van 4-6 jaar.

 

Vanaf ongeveer 6 jaar.

Vanaf zes jaar lijkt de structuur al meer op die van de klassieke balletles. Het is zeer goed voor de ontwikkeling van ritmegevoel en muzikaliteit en is conditioneel en vooral ook erg leuk om te doen!

 

Vanaf ongeveer 12 jaar.

Vanaf twaalf jaar mogen kinderen spitzen (balletschoenen met een harde punt in de neus waardoor je op je tenen kunt dansen). Voorwaarde is dat het kind er tot die tijd 2 keer per week klassiek ballet volgt voor het versterken van de voeten, enkels en rug.

 

Volgens de ballettraditie is tijdens deze les het dragen van balletkleding verplicht

(dit heeft namelijk grote invloed op beweging en houding):

 

- Zwart balletpakje

- Roze panty

- Roze balletschoentjes

- Haren indien mogelijk in een knotje.

Ballet voor volwassenen.

Op vrijdagen van 18:00 - 19:00 uur geven wij ballet voor leeftijden vanaf 14 jaar. Hiermee willen wij de mogelijk geven om jonge leerlingen ervaring op te doen met ervaren balletdansers en -danseressen. Deze lessen zijn altijd geschikt om in te stromen. Ook bieden wij Ballet Workout lessen om (dans- en houding-)spieren te versterken. Voor Ballet Workout lessen, klik hier.

 

Kom eens langs voor een gratis proefles!

 

Balletuitvoering

Ieder seizoen verzorgen wij uitvoeringen in ons eigen theater, de danszaal bouwen wij dan om met gordijnen, coulisse, achterdoek, stoelen en spots.